Adembenemend – Samantha Eising

SONY DSC‘Adembenemend’ is het autobiografisch verhaal van Samantha Eising. Jarenlang dachten de artsen dat de 20-jarige Samantha ernstig astma had. De laatste jaren waren voor haar onaangenaam in de medische wereld. Benauwdheidklachten werden niet langer serieus genomen terwijl de strijd om te kunnen ademen toenam.

In februari 2011 wordt Samantha met spoed opgenomen in een Belgisch ziekenhuis. Al snel wordt de vraag gesteld: “Bent u ooit getest op Cystic Fibrosis?”  Onderzoeken volgen en kort daarna de diagnose. Samantha heeft Cystic Fibrosis ofwel Mucoviscidose.

In 2009 was Samantha nog ‘het gezicht’ van het toenmalige Astmafonds (tegenwoordig Longfonds).

 

 

Interview met Samantha Eising bij Omroep Zeeland

Taaislijmziekte pas ontdekt na 20 jaar  Omroep Zeeland - Google Chrome_2013-05-20_12-00-49Voorafgaand aan de boekpresentatie van ‘Adembenemend‘ werd Samantha Eising uitgebreid geïnterviewd door Omroep Zeeland.

 

 

 

 

Foto-impressie boekpresentatie ‘Adembenemend’

boekpresntatie-adembenemendFotograaf Bram Huijzen heeft een foto-impressie gemaakt van de boekpresentatie bij boekhandel ‘De Drukkerij’ in Middelburg.
De boekpresentatie werd druk bezocht. Onder de aanwezigen bevonden zich een vertegenwoordiger van Zorg&Welzijn, alsmede Johan Veys – belangenverdediger van de Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose, de Belgische benaming voor Cystic Fibrosis, en vele lotgenoten die net als de auteur lijden aan deze ongeneeslijke ziekte.

 

Persberichten

‘Adembenemend’ verhaal van cystic fibrose patiënt
‘Adembenemend’ dwingt vergoeding second opinion af