Uitgeverij Fenikso debuteert met tien veelbelovende auteurs

Niets is wat het lijktZwolle, maart 2013

Uitgeverij Fenikso is een nieuwe, literaire uitgeverij die zich richt op boeken met een blijvend karakter. Uitgeverij Fenikso wil met name nieuwe aspirant-schrijvers een kans geven, omdat het voor deze groep auteurs steeds moeilijker wordt hun werk te publiceren via de gerenommeerde uitgeverijen. Deze beginnende schrijvers worden intensief begeleid om op die manier de kwaliteit van hun werk te vergroten.

In de zomer van 2012 organiseerde Uitgeverij Fenikso een schrijfwedstrijd met als thema: ‘Niets is wat het lijkt’. Uit de vele inzendingen zijn uiteindelijk tien onthutsende, verrassende en verbijsterende verhalen geselecteerd van verschillende nog onbekende schrijvers die zich in deze verhalenbundel kunnen voorstellen aan het publiek.

‘Niets is wat het lijkt’ verschijnt op 22 maart 2013.

Anderen over ‘Niets is wat het lijkt’

“‘De brief’ van Joyce Willemse is een zorgvuldig en met liefde geschreven verhaal over een tachtigjarige dame die nog altijd niet in het reine is gekomen met de keuze waar-toe ze ooit door haar ouders gedwongen is.”
[Marion Bloem]

“Het verhaal ‘Maxima cum laude’ is ongelofelijk. Heel goed gedaan. Mensenlief, je zit te beven op je stoel als je het leest!”
[Maarten ’t Hart]

“Vanaf de Catullus-achtige openingszin is direct duidelijk wat er op het spel staat, en met perspectiefwisselingen en flashbacks werkt Lisanne Ortsen vervolgens doeltref-fend toe naar een indringende climax.”
[Thomas Heerma van Voss]

“Wie kun je nog vertrouwen?’ is de vraag die als een rode draad door ‘Twee gezichten’ loopt. Een verhaal met een licht erotisch tintje en een mooi verrassend einde.”
[Marelle Boersma]