Lisette van Elk

Lisette van ElkLisette van Elk is in 1978 geboren in Beuningen en opgegroeid in Ede. Altijd speelde creativiteit een grote rol in haar leven. De kunstacademie bleek toch niet helemaal haar droom en een universitaire studie paste uiteindelijk beter. Haar carrière kwam in 2011 met geweld tot stilstand door een ernstige burnout.
Om haar burnout en depressie te boven te komen pakte ze haar creativiteit weer op en begon ze te schrijven. Blogs en later korte verhalen. In 2012 verscheen haar verhaal Hete adem in de bundel ‘Griezelen’. Tussen de blogs en korte verhalen door schrijft zij aan haar debuutroman.

Haar winnende verhaal Het perfecte weekend in Niets is wat het lijkt gaat over een gecompliceerde moeder-dochter relatie. Een dochter organiseert een bijzonder uitstapje met haar moeder. Tijdens het weekend komen echter veel onbeantwoorde vragen en problemen naar boven waardoor de emoties hoog oplopen.
Ook in de tweede verhalenbundel Niemand mag het weten is een verhaal van Lisette van Elk opgenomen. Haar verhaal Mevrouw Rijnen beschrijft de laatste fase van het leven van een zieke vrouw die kennelijk iets te verbergen heeft.