Diana van der Horst

Diana van der HorstDiana van der Horst (1982, Bergen op Zoom) woont in ’s-Hertogenbosch. Als kind schreef ze op de typemachine korte verhaaltjes en maakte ze er boekjes van. Op haar tiende deed ze mee met een verhalenwedstrijd voor kinderen en schreef ze een verhaal over haar hond Tommie. Diana won en mocht haar verhaal ‘Tommie en het raadsel van de vermoorde baronnen’ voorlezen op de radio.
Na de havo studeerde Diana een jaar journalistiek en maakte daarna de overstap naar de studie Rechten. In 2006 studeerde ze af aan de universiteit van Tilburg en sinds 2007 is zij werkzaam als schrijfjurist bij de rechtspraak. Het schrijven bleef aantrekkelijk en Facebook bleek voor Diana een mooi forum te zijn voor korte anekdotes waarop ze vaak leuke reacties kreeg.
In het najaar van 2012 nam zij deel aan de schrijfcursus Zinspelen in Rosmalen en na wat dreigende woorden van de juf “Neem dit serieus!”, is ze aan wedstrijden mee gaan doen. Met resultaat. Met Dorothy’s Dilemma behaalde ze de zesde plaats in de Roald Dahl wedstrijd met het thema Tales of the Unexpected, een bundel die eind 2013 zal verschijnen.
In de verhalenbundel Niemand mag het weten staat haar verhaal Komkommers. Het gaat over een vrouw die zich stort op het helpen van een vreemde en zichzelf daarin verliest.